Zelný koláč

12.11.2010 10:40

Suroviny:
cca 600g syrového hlávkového zelí
200 - 300g uzeného masa(uzeniny, zbytků pečeně)
300ml polohrubé mouky (1 1/2 hrnku)
150g tvrdého uzeného sýra
100ml oleje
trochu mléka
2 - 3 vejce
kmín
mletá pálivá paprika
mletý pepř
sůl
pečící papír
Postup:
Očištěnou hlávku zelí nakrájíme na nudličky. Osolíme, okmínujeme a promačkáme, aby zelí změklo. Přidáme mouku, olej, vejce, podle potřeby mléko, nahrubo nastrouhaný sýr, nakrájené maso a ostatní koření. Vše promícháme. Těsto by mělo mít hustotu jako těsto na bramboráky. Plech vyložíme pečícím papírem na který stejnoměrně rozetřeme připravené těsto. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Místo hlávkového zelí můžeme použít i zelí kysané, které však předem trochu vymačkáme. Obě varianty jsou výborné.
Velmi rychlé, dobré a nenáročné jídlo.