Zelenina na grilu - Povrće na žaru

28.06.2012 08:17

 

Suroviny:

1 lilek

1 malá cuketa

1 mrkev

1 bílá paprika (nejlepší je paprika odrůdy babura)

4 žampióny

bílá část pórku

sůl

olivový olej

alobal

 

Postup:

Nejprve všechnu zeleninu očistíme a osušíme. Neoloupanou cuketu i lilek nakrájíme přespříč na plátky silné cca ½ cm, osolíme je a necháme je „vyrosit“ asi ½ hodiny. Potom je osušíme, poklademe na alobal spolu s plátky mrkve, papriky, pórku a žampiónů. Papriku, pórek i mrkev nakrájíme na podélné plátky, či proužky, u menších žampiónů stačí, když je rozkrojíme na poloviny či čtvrtiny. Alobal se zeleninou dáme na gril a pomalu opékáme několik minut. Během grilování zeleninu obracíme, aby byla stejnoměrně opečená. Podáváme pokapané panenským olivovým olejem, podle chuti osolené, event. ochucené vinným octem. Takto upravená se podává jako příloha ke grilovaným rybám nebo masu.

 

Celková doba přípravy cca 10 minut (bez doby potřebné k vyrosení cukety a lilku)

2 přílohové porce