Zapečené housky (vhodné ke konzumaci u televiznho sledování OH)

13.02.2014 20:06

Suroviny:

5 housek

200 g šunky nebo šunkového salámu

50 g suchého salámu

200 g strouhaného tvrdého sýra

1 kelímek (200 ml) husté zakysané smetany

2 polévkové lžíce nakrájených sterilovaných paprik

2 polévkové lžíce nakrájených sterilovaných žampiónů

podle chuti koření na pizzu

trochu kečupu na potření housek

 

Postup:

 

Nejdříve zapneme troubu na 180°C. Poté rozkrojíme podélně housky na dvě poloviny a potřeme je kečupem. Šunku, salám, papriky a žampióny nakrájíme na drobné kostičky, vše dáme do misky, přidáme strouhaný sýr, smetanu, koření a promícháme. Touto směsí potřeme připravené housky, dáme je na plech a v předehřáté troubě je při 180°C zapékáme asi 10 minut. Podáváme s čajem nebo k pivu či vínu.

 

10 ks

Celková doba přípravy cca 20 minut