Zadělávané kedlubny

24.04.2014 20:27

Suroviny:

 

2 větší kedlubny

1 středně velká cibule

1 PL másla

mletý pepř

1 KL kmínu

sůl

máslová jíška na zahuštění

vývar na podlití (možnost přípravy i z kostky)

petrželka

 

Postup:

 

Mladé listy z kedlubnů otrháme, spaříme vařící vodou a najemno nakrájíme.  Kedlubny oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme připravené kedlubny, kmín, osolíme, opepříme, podlijeme malým množstvím vývaru a pod poklicí dusíme. Když je kedluben téměř měkký, přidáme nakrájené spařené mladé listy, zalijeme vývarem, zamícháme a povaříme ještě asi 5 minut. Na závěr zahustíme máslovou jíškou a ještě krátce povaříme. Před podáváním posypeme najemno nakrájenou petrželkou.

 

Podáváme s vařenými bramborami nebo se slaným pečivem.

 

Poznámka: tento pokrm můžeme zjemnit malým množstvím sladké smetany.

 

Celková doba přípravy cca 40 minut

4 porce