Vídeňské roštěnky

13.12.2012 19:46

 

Suroviny:

4 roštěnky po cca 150 g

70 g sádla

1 lžíce hladké mouky

1 cibule

30 g másla

vývar z hovězího masa

mletý pepř

sůl

 

Postup:

Roštěnky na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany je poprášíme moukou. V pánvi rozpálíme sádlo a opečeme v něm připravené roštěnky, nejprve na pomoučené straně. Z každé strany opékáme 3-4 minuty. Při obracení masa přidáme cibuli nakrájenou na kolečka. Opečené roštěnky přendáme na teplou mísu, na ně poklademe opečenou cibuli a tenké plátky másla. Ze šťávy sebereme tuk, podlijeme vývarem, osolíme, krátce povaříme a maso přelijeme.

Upravujeme-li více roštěnek, pak cibuli osmažíme zvlášť.

Příloha: dušená rýže, dušená zelenina, brambory vařené, pečené nebo smažené, bramborová kaše, zeleninové saláty, nakládaná zelenina.

4 porce

Celková doba přípravy cca 30 minut