Vepřové kotlety s paprikami

16.08.2012 16:45

 

Suroviny:

4 vepřové kotlety s kostí po cca 200 g

1 cibule

1 lžíce sádla

50 g rajčatového protlaku

1 lžička mleté sladké papriky

1 lžíce mouky

2 čerstvé papriky

masový vývar

200 ml sladké smetany

sůl

 

Postup:

Kotlety otřeme mokrou utěrkou, na okrajích je nařízneme, naklepeme, osolíme a v rozpáleném oleji je zprudka opečeme po obou stranách. Opečené maso vyjmeme, do tuku dáme najemno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou smíchanou s mletou paprikou a krátce osmahneme. Potom podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, zamícháme, vložíme zpět opečené maso a na nudličky nakrájené očištěné papriky. Pod poklicí dusíme doměkka. Na závěr přilijeme smetanu, zamícháme, podle chuti osolíme a velmi krátce povaříme.

 

Příloha: noky, těstoviny, jemné knedlíky, vařené brambory, pečivo

 

Poznámka: pro pikantnější chuť lze použít alespoň jednu pálivou papriku nebo feferonky.

 

Celková doba přípravy cca 45minut

4 porce