Vepřová krkovice s krustou

29.08.2013 18:05

Suroviny:   

4 plátky krkovice bez kosti po cca 150 g
Na marinádu:

2 celá vejce

2 lžíce bramborového škrobu

4 lžíce kečupu
6 stroužků česneku
1 lžička sladké mleté papriky

trochu chilli
1 lžička majoránky nebo bazalky
2 lžíce oleje
Na smažení: 

sádlo nebo olej
 

Postup:

Omyté a papírovým ubrouskem osušené vepřové plátky naklepeme. Lehce je osolíme, naložíme na několik hodin do marinády a uschováme v chladničce. Marinádu připravíme tak, že do rozšlehaných vajec vmícháme všechny ostatní přísady. V pánvi rozpálíme olej nebo sádlo a marinované vepřové plátky z obou stran opečeme. Z každé strany opékáme 2 až 3 minuty.  Na takto připraveném mase se z marinády vytvoří pikantní krusta. Hotové maso je šťavnaté a křehké.
 

Přílohy: vařené brambory, chléb, pečivo, čerstvá nebo nakládaná zelenina, zeleninové saláty a pod.
 

Celková doba přípravy cca 30 minut + doba potřebná k marinování masa

4 porce

 

Poznámka:

Tuto marinádu můžeme použít i při grilování, v tom případě z ní vypustíme škrob.