Velikonoční špenátová polévka
Suroviny:
1 balení mraženého špenátového protlaku (350 – 400 g)
1 cibule
1 polévková lžíce másla
2 polévkové lžíce hladké mouky
150 ml sladké smetany
cca 500 ml vody
sůl
mletý bílý pepř
2 natvrdo uvařená vejce
Postup:
Oloupanou cibuli najemno nakrájíme a na másle ji necháme zesklovatět. Pak ji zasypeme moukou, promícháme a necháme zrůžovět. Za stálého míchání přilijeme vodu, přidáme nerozmražený špenátový protlak, osolíme a pod pokličkou pomalu vaříme asi 15 minut. Potom polévku zalijeme smetanou, přivedeme k varu, ale dál již nevaříme. Podle chuti přidáme utřený česnek a mletý pepř. Podáváme ozdobené plátky natvrdo uvařených vajec.
3 - 4 porce celková doba přípravy 25 minut
Poznámka: Do polévky můžeme přidat nadrobno nakrájené kopřivy a lze ji připravit i z čerstvého špenátu.