Tvarohový nákyp s třešněmi

12.06.2014 16:19

 

 

Suroviny:

 

300 g vyzrálých třešní

3 vejce

400 g měkkého tvarohu

4 polévkové lžíce pískového cukru

3 housky nebo rohlíky

100 ml mléka – 1 malá sklenička

špetka soli

 

Postup:

 

Nejprve nakrájíme rohlíky na drobné kostičky a přelijeme je mlékem. Osolíme, promícháme a necháme chvilku stát, aby se mléko vsáklo. Třešně omyjeme a na sítu je necháme dobře okapat. Nyní zapneme troubu na 200°C a necháme ji předehřát.

Tvaroh utřeme se žloutky a cukrem. Přidáme nasáklé rohlíky, okapané třešně a tuhý sníh ze tří bílků. Vše dobře, ale zlehka promícháme a touto směsí naplníme máslem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč nebo zapékací mísu. Vložíme do trouby a pečeme přesně 40 minut. Upečený nákyp nakrájíme, rozdělíme na porce a pocukrujeme.

Tenhle výborný nákyp můžeme podávat jako moučník nebo jako hlavní chod. Je málo kalorický, přitom výživný, jednoduchý, rychlý. Chutná teplý i studený.

 

Celková doba přípravy cca1 hodinu    

4 porce