Trhanec

01.09.2011 15:23

...aneb dobrota pro děti, aby se jim šlo lépe do školy.

Suroviny:

Na těsto:

250 ml mléka

100 g hladké nebo polohrubé mouky

2-3 vejce

špetka soli

2 lžíce cukru

50 g rozinek

olej nebo sádlo na pečení

Na polití:

malinová šťáva nebo kompot či ovocná přesnídávka

Postup:

Do hrnku nebo mísy nalijeme mléko, které rozšleháme se žloutky. Za stálého šlehání postupně přisypáváme mouku, cukr a rozinky. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Na pánvi rozehřejeme tuk a po obou stranách v něm postupně pečeme silnější omelety. Upečené vidličkami roztrháme na kousky, klademe je na talíře, pocukrujeme a polijeme šťávou, kterou můžeme podle chuti naředit.

Poznámka: Trhanec můžeme podávat také s kompoty nebo s rozvařeným ovocem.

Celková doba přípravy 40 minut

Cca 2 porce