Sváteční salát

08.03.2012 23:52

 

Suroviny:

1 grilované kuře o hmotnosti cca 1 kg

250 g hroznového vína (nejlepší je použít víno bez peciček)

½ pórku

Na zálivku:

100 g majonézy

4 lžíce bílého jogurtu

1 lžíce worcesterové omáčky

1 lžička cukru

mletý pepř

citrónová šťáva

 

hlávkový salát

plátky citrónu

 

Postup:

Grilované kuře vykostíme, kdo chce, může ho zbavit kůže. Vykostěné maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. V míse smícháme majonézu s jogurtem, přidáme worcesterovou omáčku, cukr, mletý pepř a citrónovou šťávu a dobře promícháme. Omyjeme a osušíme hroznové víno a pórek. Bobule vína rozkrojíme na polovinu, pórek na tenká kolečka či nudličky. Všechny připravené suroviny: nakrájené kuřecí maso, hroznové víno i pórek přidáme do mísy se zálivkou, dobře, ale opatrně promícháme a necháme vychladit. Podáváme obložený hlávkovým salátem a ozdobený plátky citrónu. Vhodně doplníme opečeným toustem nebo bílým pečivem.

 

Celková doba přípravy cca 15 minut + doba potřebná k vychlazení

4 – 6 porcí