Španělská tortilla

01.03.2012 22:17

 

Tortilla – ze španělské kuchyně

 

Suroviny:

6 středně velkých brambor

3-4 papriky (nejlépe směs barev)

1 středně velká cibule

1 lžíce olivového oleje

150g uzeného masa nebo slaniny

200g pikantní klobásy

6 vajec

mletý pepř

1 lžička drobně nakrájených lístků čerstvého tymiánu

sůl

Postup:

Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky 3-4 mm silné. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, uzené maso nebo slaninu na nudličky. V nádobě rozehřejme olivový olej, na kterém cca 10 minut restujeme brambory, cibuli a uzené maso. Potom přidáme na špalíčky nakrájenou oloupanou klobásu, očištěné, omyté a na nudličky nakrájené papriky, osolíme, opepříme a pod poklicí podusíme 3 minuty. Potom pokrm zalijeme rozšlehanými, osolenými vejci a posypeme tymiánem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 25 minut. Upečenou tortillu nakrájíme na porce. Podáváme teplou i studenou, v obou případech chutná výborně.

Příloha: čerstvá zelenina ne sterilovaná zelenina

 

Celková doba přípravy cca 1 hodina

4-6 porcí