Smetanová omáčka se ztracenými vejci Staroplzeňský recept

19.02.2014 21:59

 Suroviny:

 

500 ml vody

500 ml kysané smetany

6 vajec

5 kuliček nového koření

5 kuliček pepře

1 bobkový list

ocet

3 lžíce hladké mouky

sůl

kopr

 

Postup:

 

Koření povaříme několik minut v osolené a okyselené vodě. Potom koření vyjmeme a zahustíme smetanou, do které jsme rozkvedlali hladkou moukou. Omáčku přivedeme k varu a opatrně do ní rozklepneme čerstvá vejce tak, aby zůstala pohromadě, a uvaříme je na hniličku, tj. asi 4 minuty. Hotový pokrm můžeme ochutit najemno nakrájeným koprem.

 

Příloha: brambory na loupačku nebo pečivo

 

Pro 4 – 6 osob

Celková doba přípravy cca 20 minut