Smažený kapr se sýrem

23.12.2010 10:30

Suroviny:  

1 kg porcí kapra (4 – 6 porcí)
2 lžičky citrónové šťávy
cca 100 g hladké mouky
100 g ementálu nebo jiného sýra podobného typu
2 – 3 vejce
cca 4 lžíce mléka
strouhanka
sůl
olej na smažení 

Postup:  

Očištěné a upravené porce kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme je v chladu asi 1 hodinu proležet.
Potom je obalíme v mouce, dále ve vejcích, které jsme rozšlehali s mlékem a vmíchali do nich nastrouhaný sýr. Nakonec rybu obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. 

Poznámka: Vaječná směs nemá být příliš řídká, stékala by a sýra by se na rybě udrželo málo. 

Celková doba přípravy: 2 hodiny