Skořicové hvězdičky
Suroviny:
Na těsto:
250 g polohrubé mouky
180 g másla
120 g moučkového cukru
100 g mletých vlašských ořechů
3 lžíce mléka
1/2 lžíce mleté skořice
pikantní marmeláda nebo ořechový či jiný oblíbený krém
čokoládová poleva
Postup:
Z uvedených suroviny zpracujeme těsto, které necháme v chladu alespoň 1 hodinu odpočinout.
Potom na pomoučeném vále vyválíme placku o tloušťce cca 2 mm a vykrájíme hvězdičky nebo jiné oblíbené tvary. Pečeme ve středně vyhřáté troubě při 160 °C cca 10 až 12 minut.
Vychladlé hvězdičky slepujme zavařeninou nebo oblíbeným krémem. Hotové pečivo buď pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou a podle vlastní fantazie dozdobíme.
Doba potřebná k rozležení je cca 1 týden.