Roštěná Esterházy

09.09.2011 11:11

Suroviny:

4 plátky roštěné po cca 150 g

1 lžíce sádla

1 cibule

1 lžička mleté sladké papriky

120 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)

1 lžíce másla

70 g uzené slaniny

1 lžíce hladké mouky

250 ml kysané smetany

1 lžička kapar

1 citrón

několik kuliček pepře

1 bobkový list

mletý pepř

sůl

vývar

 

Postup:

Očištěné roštěnky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a z obou stran opečeme na rozpáleném sádle. Opečené vyjmeme a uložíme na teplém místě. Na zbylém sádle po opékání masa orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme koření, přilijeme vývar a vložíme zpět opečené maso. Když je maso měkké, přidáme na nudličky nakrájenou a na másle krátce podušenou zeleninu, plátky citrónu, kapary, zalijeme kysanou smetanou a krátce povaříme.

Příloha: vařené brambory, těstoviny, dušená rýže

Celková doba přípravy 30 minut

4 porce