Rizoto s houbami

28.07.2011 22:01

 


 

Suroviny:

400 g rýže

250 g slaniny

250 g čerstvých hub

1 cibule

1 lžíce másla

150 ml bílého vína

500–600 ml hovězího vývaru

100 g strouhaného parmezánu

mletý pepř

sůl

1 lžíce rozpuštěného másla

 

Postup:

V nádobě rozpustíme polovinu másla, přidáme nakrájenou slaninu, najemno pokrájenou cibuli a krátce orestujeme. K tomuto základu přidáme očištěné a nakrájené houby, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a pod poklicí velmi krátce podusíme. Odváženou rýži v několika vodách propereme, a okapanou nasypeme k připravenému základu. Vše promícháme, osolíme, zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme cca 25 minut. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem a pokapeme rozpuštěným máslem.

 

Příloha: čerstvá zelenina

 

Celková doba přípravy: cca 50 minut

6 porcí