Přírodní telecí řízek s ananasem

17.11.2011 15:36

 

Suroviny:

4 plátky telecího masa z kýty po cca 150g

4 plátky ananasu (může být i kompot)

100g žampionů

150ml smetany ke šlehání

1lžíce másla

mletý bílý pepř

sůl

 

Postup:

Plátky masa otřeme vlhkým ubrouskem, naklepeme, osolíme a opepříme. V nádobě rozehřejeme máslo a pomalu na něm opečeme připravené maso. Z každé strany opékáme 3-4 minuty. Opečené měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Na tomtéž másle podusíme oloupané, na plátky nakrájené žampiony, což trvá asi 5 minut. Vyjmeme je a ve zbylé šťávě prohřejeme plátky ananasu. Také je vyjmeme a do šťávy vlijeme smetanu. Promícháme a přivedeme k varu. Potom tepelný zdroj vypneme. Na talíře rozdělíme plátky opečeného masa, navršíme na ně podušené žampiony, ozdobíme ananasem a podlijeme omáčkou.

 

Příloha: dušená rýže, bramborové hranolky, bramborové krokety

 

Celková doba přípravy cca 30 minut

4 porce

Poznámka: Místo telecího masa můžeme použít kuřecí nebo krůtí plátky. Ostatní postup je stejný.