Paprikáš z telecího masa s hříbky

13.08.2011 23:22

 

Suroviny:

600 g telecího masa (kližka, plec)

1 lžíce oleje nebo másla

2 středně velké cibule

2 kávové lžičky mleté sladké papriky

120 g rajčatového protlaku

250 g hříbků podušených na másle

200 ml sladké smetany

vývar

sůl

 

1 citrón

petrželka

 

Postup:

Očištěné, omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. V kastrole rozpálíme olej nebo máslo a necháme na něm zpěnit drobně nakrájenou cibuli. Pak přidáme na kostky nakrájené maso, zasypeme mletou paprikou, osolíme a prudce osmahneme. Přidáme rajčatový protlak a za občasného podlévání vývarem dusíme pod poklicí. K měkkému masu přidáme na másle podušené hříbky a vše zalijeme smetanou. Promícháme a krátce povaříme. Chceme-li mít omáčku hustější, zamícháme do smetany 1 – 2 lžíce mouky. Hotový pokrm ochutíme citrónovou šťávou a před podáváním ozdobíme plátky citrónu a petrželkou.

 

Příloha:

noky, těstoviny, vařené brambory, dušená rýže

 

Celková doba přípravy cca 50 minut

6 porcí