Opilé uzené

23.05.2013 16:23

 

Suroviny:

600 g uzené vepřové kýty

100 g nastrouhaného pikantního sýra (pivní sýr, niva…)

2 celá vejce

150 ml světlého piva

3 – 4 lžíce hladké mouky

1 vrchovatá lžíce čerstvých lístků oregana nebo lžička sušeného

podle potřeby sůl (když solit, tak opatrně, maso i sýr jsou slané dost!!!)

sádlo nebo olej na smažení

 

Postup:

V míse našleháme vejce spolu s pivem, moukou, strouhaným sýrem a oreganem. Ve vzniklém těstíčku obalujeme cca 1 cm silné plátky uzené kýty a po obou stranách smažíme v rozpáleném sádle nebo oleji dozlatova.

Vhodnou přílohou je bramborová kaše, šťouchané brambory, chléb a saláty z čerstvé zeleniny.

 

Celková doba přípravy 40 minut

4 - 6 porcí

 

Poznámka: V těstíčku můžeme obalit třeba i plátky sekané, salámu nebo lilku či cukety. Ostatní postup je stejný