Nudle s parmezánovou omáčkou

13.09.2012 10:16

 

Suroviny:

500g širokých nudlí

 

Na omáčku:

200 g prorostlé uzené slaniny

4 žloutky

250 ml bílého vína

100 g strouhaného parmezánu

20 g másla

1 lžíce olivového oleje

4 lžíce kysané smetany

2 polévkové lžíce kořenící směsi Italské těstoviny

mletý pepř

sůl

 

Postup:

Do dostatečného množství osolené vařící vody vložíme těstoviny a přidáme 1 polévkovou lžíci olivového oleje. Podle typu těstovin vaříme pomalým varem 6 – 8 minut. V rendlíku dočervena opečeme na kostičky nakrájenou slaninu. Potom přilijeme bílé víno, vmícháme žloutky, strouhaný parmezán, máslo, kysanou smetanu, cca 2 lžíce kořenící směsi Italské těstoviny, mletý pepř a trochu soli. Velmi krátce povaříme nebo jen přivedeme k varu, aby se žloutky nesrazily.

Uvařené, okapané nudle vložíme do mísy, přelijeme omáčkou a podáváme jako hlavní chod.

 

Příloha: saláty z čerstvé zeleniny

6 porcí

Celková doba přípravy cca 25 minut

 

Slovo na závěr:

Jednoduché, harmonické, lahodné.

Nesnažte se parmezán nahradit jiným sýrem! Připravili byste úplně něco jiného.