Mini ražniči a granátová rýže (recept z nové knihy Kuchařka pod párou)

21.11.2013 14:32

Suroviny:

1 kg kuřecích prsíček

500 ml kyselého mléka (lze použít i acidofilní mléko)

2 lžíce mleté sladké papriky

mletý pepř

400 g dlouhozrnné rýže

100 g rýže natural

1 lžička celého pepře

trochu oleje

sůl

2 granátová jablka

 

Postup:

Kuřecí maso otřeme vlhkým ubrouskem a nakrájíme na větší kostky. Kyselé mléko smícháme s mletou paprikou, solí a pepřem. Do této směsi naložíme nakrájené maso, promícháme a v chladu necháme marinovat 24 hodin. Potom maso z marinády vyjmeme a každou kostku napíchneme na párátko.

Oba druhy rýže smícháme, propláchneme, dáme do kastrolu, přidáme trochu oleje, osolíme a zalijeme vodou. Vody dáme tolik, aby dosahovala cca 1- 2 cm nad povrch rýže. Na kastrol postavíme parní děrovanou nádobu, do které jsme naskládali připravené mini ražniči. Přiklopíme poklicí a vaříme asi 20 minut. Rýži úhledně narovnáme na servírovací mísu, na její povrch naskládáme mini ražniči a po obvodu posypeme zrníčky granátového jablka.

Výborné a lehké jídlo.

 

Celková doba přípravy: 35 minut (bez doby potřebné k marinování)

4 – 6 porcí