Kuřecí salát s hroznovým vínem
Suroviny:
1 vařené nebo grilované kuře o hmotnosti cca 1 kg
250 g hroznového vína
1 pórek (pouze jeho bílá část)
Na marinádu:
100 g majonézy
4 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce worčestrové omáčky
1 lžička cukru
mletý pepř
citrónová šťáva
event. sůl
Postup:
V míse smícháme majonézu, bílý jogurt, worčestrovou omáčku, mletý pepř, cukr a citrónovou šťávu. Studené, vykostěné, kůže zbavené maso z kuřete nakrájíme na kostky, očištěný a omytý pórek na tenká kolečka a omyté a osušené bobule hroznového vína překrojíme na poloviny. Vše přidáme do mísy s marinádou, promícháme a v chladu necháme alespoň půl hodiny proležet. Tento salát podáváme obložený listy hlávkového salátu a plátkem citrónu. Vhodnou přílohou je bílé pečivo.
Celková doba přípravy 20 minut
4 – 6 porcí