Kuřecí salát s hroznovým vínem

14.10.2010 20:14

Suroviny:

 

1 vařené nebo grilované kuře o hmotnosti cca 1 kg

 

250 g hroznového vína

 

1 pórek (pouze jeho bílá část)

 

Na marinádu:

 

100 g majonézy

 

4 lžíce bílého jogurtu

 

1 lžíce worčestrové omáčky

 

1 lžička cukru

 

mletý pepř

 

citrónová šťáva

 

event. sůl

 

Postup:

 

V míse smícháme majonézu, bílý jogurt, worčestrovou omáčku, mletý pepř, cukr a citrónovou šťávu. Studené, vykostěné, kůže zbavené maso z kuřete nakrájíme na kostky, očištěný a omytý pórek na tenká kolečka a omyté a osušené bobule hroznového vína překrojíme na poloviny. Vše přidáme do mísy s marinádou, promícháme a v chladu necháme alespoň půl hodiny proležet. Tento salát podáváme obložený listy hlávkového salátu a plátkem citrónu. Vhodnou přílohou je bílé pečivo.

 

Celková doba přípravy 20 minut

 

4 – 6 porcí