Kuřecí prsa s pomerančovou omáčkou

05.12.2013 22:01

Suroviny:

8 ks kuřecích prsíček

1 ½ dl pomerančové šťávy (může být i džus)

1 pomeranč

20 g hnědého přírodního cukru

1 PL ostré hořčice

40 g másla

2 PL oleje

1 KL škrobu

1 PL vegety nebo podobného dochucovacího koření

 

Postup:

Do pánve dáme polovinu uvedeného množství másla a olej. V rozpáleném tuku z obou stran opečeme kuřecí prsíčka, která jsme předem otřeli vlhkým ubrouskem, lehce naklepali a mírně osolili. Z každé strany opékáme cca 6 – 8 minut. Opečené maso odložíme na teplý talíř nebo mísu. Do výpeku nalijeme pomerančovou šťávu, přidáme nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče, cukr, hořčici a povaříme asi 3 minuty. V malém množství studené vody rozmícháme škrob, a touto směsí zahustíme omáčku. Zjemníme zbylým máslem a na závěr do omáčky vložíme na tenké plátky nakrájený pomeranč. Omáčku už jen prohřejeme. Maso naservírujeme na talíře a přelijeme horkou omáčkou a obložíme plátky pomeranče. Na jednu porci jsou počítány 2 ks kuřecích prsíček.

Nejvhodnější přílohou je dušená nebo vařená rýže.

 

Celková doba přípravy cca ½ hodiny

4 porce