Kuřecí plátky s wasabi omáčkou

01.08.2013 11:04

Suroviny:

4 plátky kuřecích prsíček po cca 150 g

mletý pepř

citronová šťáva i kůra

1 lžíce oleje

hladká mouka

olejna smažení

sůl

Na omáčku:

200 ml kysané smetany

2 lžíce majonézy

špetka cukru

citronová šťáva

1 kávová lžička pasty wasabi

sůl

 

Postup:

Kuřecí maso otřeme vlhkou utěrkou, lehce ho naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a citronovou šťávou. Naskládáme do skleněné nebo porcelánové misky a posypeme trochou citronové kůry. V chladničce necháme minimálně 1 hodinu proležet. Zatím si připravíme omáčku: V misce dobře promícháme smetanu s majonézou a ochutíme cukrem, citronovou šťávou, pastou wasabi a osolíme. Opět promícháme a necháme vychladit.

Proleželé maso necháme okapat a následně ho obalíme v hladké mouce a v rozpáleném oleji po obou stranách opečeme do růžova.  Podáváme přelité wasabi omáčkou.

Vhodnou přílohou je vařená či dušená rýže nebo pečivo.

 

Celková doba přípravy 20 minut + doba potřebná k proležení masa

4 porce

 

Poznámka:

Stejným způsobem jako kuřecí maso můžeme upravit i oblíbenou rybu nebo maso vepřové. I v těchto případech je wasabi omáčka velmi vhodným doplňkem.