Kuřecí paprikáš

27.03.2014 16:26

Suroviny:

 

1 kuře o hmotnosti cca 1 kg nebo stejné množství kuřecích stehýnek

1 cibule

1 lžíce sádla

mletá paprika

stroužek česneku

špetka majoránky

2 bobkové listy

1 pálivá zelená paprika

1 vyzrálé rajče

mletý pepř

sůl

Na zahuštění:

500 ml smetany

1–2 lžíce hladké mouky

 

Postup:

 

Cibuli nakrájíme na kostičky a na rozpáleném tuku ji osmažíme. Posypeme mletou sladkou paprikou, promícháme a podlijeme malým množstvím vody. Přidáme utřený česnek, mletý pepř, majoránku, sůl a bobkové listy. Vložíme nakrájené kuře nebo kuřecí stehýnka a podlijeme vodou, aby bylo kuře ponořeno. Pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené rajče i papriku a dodusíme doměkka. Na závěr zahustíme smetanou, do které jsme rozkvedlali mouku a krátce povaříme.

Příloha: tarhoňa, noky, pečivo

 

Celková doba přípravy cca 1 hodina

4 – 6 porcí