Kuřecí hranolky s avokádovým dipem

31.01.2013 19:49

 

Suroviny:

4 ks kuřecích prsíček

1 lžíce kvalitního oleje

sůl

olej na smažení

Na dip:

1 zralé avokádo

šťáva z poloviny citrónu

sůl

mletý bílý pepř

2 stroužky česneku (lze vynechat)

200 ml zakysané smetany

 

Postup:

Očištěná kuřecí prsa nakrájíme přes vlákna na hranolky, osolíme, zakapeme olejem, promícháme a v chladu necháme alespoň 20 minut odpočinout. Mezi tím si připravíme avokádový dip.

Zralé avokádo oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme pecku. Dužinu vidličkou dobře rozmačkáme, pokapeme citrónovou šťávou, opepříme, osolíme, přidáme rozetřený česnek a promícháme se smetanou. Než připravíme maso, uložíme dip do chladničky.

V pánvi rozpálíme olej a prudce v něm orestujeme připravené hranolky masa. Během opékání promícháváme, aby bylo maso stejnoměrně opečené a mělo zlatavou barvu. Opečené masové hranolky rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými či pečenými bramborami. Zvlášť v miskách podáváme avokádový dip, do kterého si masové hranolky namáčíme.

 

Celková doba přípravy cca 35 minut

4 porce