Krůtí rolky se sýrovou omáčkou s bylinkami

07.12.2012 18:22

 

Suroviny:

8 menších plátků z krůtích prsíček po cca 80 – 100 g

8 plátků anglické slaniny

Olej

Na marinádu:

3 lžíce olivového oleje

1 lžíce kořenící směsi „Kuře gril“

eventuelně sůl

Na omáčku:

100 g taveného sýry s nivou

1 dl sladké smetany – šlehačky

1 lžička bramborového škrobu – Solamyl

1 lžíce čerstvých oblíbených bylinek nebo kořenící směs „Bylinkové máslo“

2 lžíce bílého vína

 

Postup:

Očištěné a osušené plátky masa lehce naklepeme, potřeme marinádou, připravenou smícháním všech uvedených surovin. Vložíme do skleněné nebo porcelánové nádoby a uložíme nejméně na 1 hodinu do chladničky.

Poté si na prkénko položíme plátky slaniny, na ně položíme marinované maso a srolujeme. Aby se nám při opékání držely rolky dobře tvar, propíchneme je párátkem. V pánvi rozpálíme olej a připravené rolky v něm ze všech stran do růžova opečeme. Měkké maso vyjmeme, a ve zbylém výpeku rozpustíme sýr. Podlijeme vínem a v momentě, kdy je sýr dokonale rozpuštěný, pomalu vlijeme smetanu, do které jsme rozkvedlali bramborový škrob. Za stálého míchání a na mírném ohni, přivedeme k varu, ale dále již nevaříme. Hotovou omáčku ochutíme jemně nasekanými bylinkami, v případě že je nemáme po ruce, použijeme kořenící směs „Bylinkové máslo“. Z masa odstraníme párátka a před podáváním podlijeme omáčkou.

Vhodná příloha: dušená rýže nebo vařené těstoviny

 

Celková doba přípravy cca 20 minut (bez doby potřební k marinování)

4 porce