Koláč s rebarborovým krémem

03.05.2012 13:14

 

Suroviny:

Na těsto:

3 vejce

1 vanilkový cukr

120 g moučkového cukru

150 g polohrubé mouky

½ lžičky prášku do pečiva

tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Na krém:

400 g rebarbory

250 g měkkého tvarohu

3 – 4 lžíce krupicového cukru

 

1 sáček želatiny na dorty

šlehačka podle

 

Postup:

Celá vejce šleháme s vanilkovým i moučkovým cukrem do husté pěny. Poté přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy o průměru cca

26 – 28 cm. Než se korpus upeče, připravíme si rebarborový krém. Očištěnou a oloupanou rebarboru nakrájíme na malé kousky, promícháme ji s cukrem, rozvaříme ji a necháme vychladit. Studenou rozvařenou rebarboru našleháme s měkkým tvarohem.

Na vychladlý korpus stejnoměrně naneseme rebarborový krém a celý povrch polijeme želatinou, připravenou podle návodu na sáčku. Když želatina ztuhne, nakrájíme na porce. Na závěr můžeme koláč ozdobit ušlehanou šlehačkou.

 

Celková doba přípravy cca 1 ½ hodiny