Kedluben na kyselo
Kedluben na kyselo
Suroviny:
600 g oloupaných syrových kedlubnů
5 středně velkých brambor
1 1/2 l vody
2 velké cibule
bobkový list
nové koření
200 ml červeného vína
celý pepř
1 kostka bujónu nebo masového vývaru
asi 2 lžíce octa
na zahuštění:
250 ml sladké smetany (šlehačky)
3 polévkové lžíce hladké nebo polohrubé mouky
Postup:
Do nádoby dáme vodu,koření, ocet a kostku bujónu. Povaříme asi 5 minut. Potom přidáme nahrubo nastrouhaný kedluben, syrové, oloupané,na kostičky nakrájené brambory,přiklopíme poklicí a vaříme do měkka, což trvá cca 20 minut. Potom pokrm zahustíme smetanou, do které jsme rozkvedlali mouku a povaříme 5 minut. Před podáváním posypeme najemno nakrájenou petrželkou.
Příloha: bílé pečivo
Celková doba přípravy cca 40 minut Pro 6 osob