Kedluben na kyselo

23.09.2010 15:10

Kedluben na kyselo

Suroviny:

600 g oloupaných syrových kedlubnů

5 středně velkých brambor

1 1/2 l vody

2 velké cibule

bobkový list

nové koření

200 ml červeného vína

celý pepř

 

1 kostka bujónu nebo masového vývaru

 

asi 2 lžíce octa

 

na zahuštění:

 

250 ml sladké smetany (šlehačky)

 

3 polévkové lžíce hladké nebo polohrubé mouky

 

Postup:

Do nádoby dáme vodu,koření, ocet a kostku bujónu. Povaříme asi 5 minut. Potom přidáme nahrubo nastrouhaný kedluben, syrové, oloupané,na kostičky nakrájené brambory,přiklopíme poklicí a vaříme do měkka, což trvá cca 20 minut. Potom pokrm zahustíme smetanou, do které jsme rozkvedlali mouku a povaříme 5 minut. Před podáváním posypeme najemno nakrájenou petrželkou.

Příloha: bílé pečivo

 

Celková doba přípravy cca 40 minut Pro 6 osob