Kečup

06.10.2011 21:34

Suroviny:

2 kg měkkých rajčat

300 g křehkých jablek

250 g cibule

150 g krystalového cukru

50 ml octa

30 g soli

1 lžička mleté skořice

7 hřebíčků

5 zrnek nového koření

1 hvězdice badyánu

1 lžička mleté sladké papriky

 

Postup:

Rajčata a jablka omyjeme, cibuli oloupeme, vše nakrájíme na silnější plátky a vložíme do nádoby, ve které všechny suroviny rozvaříme. Pak přidáme sůl, ocet, cukr, koření a bez poklice vaříme asi 30 minut. Rozvařenou směs propasírujeme přes cedník a znovu pozvolna vaříme do zhoustnutí. To trvá dalších cca 20 – 30 minut. Horký kečup plníme do čistých skleniček, upevníme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skladujeme v chladnu a temnu.

 

Celková doba přípravy cca 2 – 3 hodiny