Jihočeská velikonoční sekanice

25.03.2015 14:53

Suroviny:

350 g vařeného uzeného masa

350 g pečeného vepřového masa

8 housek nebo rohlíků

½ l mléka

6 vajec

1 pórek

petrželka

citrónová kůra

sůl

pepř, nové koření, zázvor

 

1 lžíce sádla na vymazání pekáče

 

Postup:

Pečivo nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme, až se mléko vsákne. Uzené i pečené maso nakrájíme na kostičky, omytý pórek na jemná kolečka a vše, spolu se žloutky a s výpekem z vepřového masa přidáme k namočeným rohlíkům. Osolíme, uvážlivě okořeníme, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, nakrájenou petrželku a naposledy opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.  Sekaninu rovnoměrně rozestřeme do vymazaného pekáče a ve vyhřáté troubě pečeme cca 1 hodinu při 160°C.

 

Celková doba přípravy cca 1 ½ hodiny