Jemná domácí sekaná

16.02.2012 23:53

Suroviny:

900 g libového mletého vepřového masa

120 g strouhanky

2-3 vejce

sůl, mletý pepř.

bylinky (saturejka, petrželka, pažitka,…)

200 ml smetany ke šlehání

20 g másla na pečení

 

Postup:

Vejce rozšleháme se solí a mletým pepřem a spolu s nasekanými bylinkami přidáme k mletému masu. Dobře propracujeme a v případě, že je směs příliš řídká, zahustíme ji strouhankou. Ze směsi vytvarujeme bochánek, vložíme jej do pekáče s rozehřátým máslem a v předehřáté troubě pečeme cca 50 minut. Potom přilijeme do vypečené šťávy smetanu a ještě asi 10 minut dopečeme.

 

Příloha: vařené brambory, šťouchané brambory, zeleninové saláty.

 

Celková doba přípravy cca 1 ½ hodiny

6 porcí