Hovězí roštěná po staročesku
Suroviny:
4 roštěnky po cca 150 g
2 lžíce sádla na opečení
mletá paprika
trochu hladké mouky
1 cibule
vývar
300g malinového nebo rybízového džemu
sůl
Postup:
Pro přípravu tohoto receptu je nejlepší roštěná z nízkého boku. Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, poprášíme paprikou, obalíme v mouce a opečeme na sádle po 3 minutách z každé strany. Opečené maso vyjmeme, do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom zasypeme malým množstvím mleté papriky, promícháme, vložíme opečené roštěnky, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Během dušení podle potřeby maso podléváme a obracíme. Před podáváním můžeme omáčku přecedit.
Příloha: dušená rýže, kompot nebo saláty z čerstvé zeleniny