Hovězí pečeně s hříbky

16.09.2016 20:14

Hovězí pečeně s hříbky  16.09 2016

 

Suroviny :

750 g zadního hovězího masa 

50 g slaniny

200 g           cibule

100 g           oleje

100 g           másla

voda nebo vývar na podlévání

40 g hladké mouky

300 g čerstvých nebo mražených hříbků

mletý pepř

sůl

Postup :

Opláchnuté maso osušíme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme a protkneme slaninou, nakrájenou na klínky. Osolíme a opepříme. 150 g cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a na tuku osmahneme. Přidáme maso, které krátce spolu s cibulí opečeme. Zalijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme 100 g nakrájených hříbků, krátce podusíme a procedíme. Zbytek hříbků nakrájíme na plátky a se zbylou cibulí na másle orestujeme. Takto připravené houby navrstvíme na plátky masa a přelijeme šťávou z pečeně

Vhodná příloha: vařené brambory, různé druhy knedlíků, bramborové krokety, bramborová kaše, zeleninové saláty

Celková doba přípravy cca 1 ½ hodiny

Pro 6 osob

Obměna : Omáčku můžeme na závěr zalít smetanou. Tím získá velmi jemnou chuť.

Klasická příprava masa, typická pro měšťanskou kuchyni. Výborná kombinace hub a hovězího masa vytváří harmonii tohoto pokrmu. Na přípravu poměrně jednoduché, ovšem pro chuť naprosto vynikající.