Hovězí pečeně s hříbky
Hovězí pečeně s hříbky 16.09 2016
Suroviny :
750 g zadního hovězího masa
50 g slaniny
200 g cibule
100 g oleje
100 g másla
voda nebo vývar na podlévání
40 g hladké mouky
300 g čerstvých nebo mražených hříbků
mletý pepř
sůl
Postup :
Opláchnuté maso osušíme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme a protkneme slaninou, nakrájenou na klínky. Osolíme a opepříme. 150 g cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a na tuku osmahneme. Přidáme maso, které krátce spolu s cibulí opečeme. Zalijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme 100 g nakrájených hříbků, krátce podusíme a procedíme. Zbytek hříbků nakrájíme na plátky a se zbylou cibulí na másle orestujeme. Takto připravené houby navrstvíme na plátky masa a přelijeme šťávou z pečeně
Vhodná příloha: vařené brambory, různé druhy knedlíků, bramborové krokety, bramborová kaše, zeleninové saláty
Celková doba přípravy cca 1 ½ hodiny
Pro 6 osob
Obměna : Omáčku můžeme na závěr zalít smetanou. Tím získá velmi jemnou chuť.
Klasická příprava masa, typická pro měšťanskou kuchyni. Výborná kombinace hub a hovězího masa vytváří harmonii tohoto pokrmu. Na přípravu poměrně jednoduché, ovšem pro chuť naprosto vynikající.