Havajské steaky s ovocnou jehlou

30.06.2017 22:09

Suroviny:

 

8 plátků krůtích nebo kuřecích prsou po cca 100 g

4 plátky čerstvého nebo kompotovaného ananasu

4 plátky z pomeranče - kolečka

olej na smažení

Na marinádu:

1 lžíce olivového oleje

1 lžička chilli

1 lžička mletého pepře

1 lžíce worcesterské omáčky

sůl

Na ovocnou jehlu:

1 plátek čerstvého nebo kompotovaného ananasu

100 hroznového vína

100 sušených švestek

50 ml brandy

1 lžíce másla

 

Postup:

 

Sušené švestky opláchneme a dobře okapané dáme do mísy. Zalijeme je brandy a necháme je nabobtnat.

Maso lehce naklepeme a přelijeme marinádou, připravenou smícháním všech uvedených surovin. V chladničce necháme nejméně jednu hodinu proležet.

V pánvi rozehřejeme olej a z obou stran v něm dozlatova opečeme marinované maso. V jiné nádobě na másle krátce podusíme plátky ananasu a pomeranče. Mezi dva opečené plátky masa vložíme podušený plátek pomeranče, navrch položíme podušený ananas, Vše propíchneme jehlou, na kterou jsme střídavě napíchali bobule hroznového vína, kousky ananasu a marinované švestky. Smícháme výpek z masa, šťávu z podušeného ovoce a zbytek marinády ze švestek, prohřejeme a polijeme tím jednotlivé porce.

Příloha: dušená rýže

 

Celková doba přípravy cca 30 minut (bez doby potřebné k marinování)

4 porce

 

Výborná kombinace sladkého ovoce a masa, podtrženo pikantní chutí čili papriček. Ideální kombinace. Připravte si tento pokrm, zavlňte se v bocích a budete mít pocit, přímo božský, jako na Havaji.