Gratinované rybí filety

21.03.2013 22:35

 

Suroviny:

600 g mražených rybích filetů
1 sklenička hub ve sladkokyselém nálevu (350- 500 g)
40 g másla

trochu kečupu
100 – 150 g nastrouhaného tvrdého sýra

50 g strouhanky
mletý pepř

sůl
Na ozdobení: 

2 rajčata

petrželová nať

 

máslo na vymazání nádoby
 

Postup:

Sterilované houby vložíme do cedníku, propereme je a necháme okapat. Zapékací nádobu nebo pekáč vymažeme máslem a naskládáme do ní nerozmražené, ale jen „povolené“ plátky rybího filé. Osolíme, opepříme a na plátky ryby navrstvíme připravené houby. Pokapeme kečupem a zasypeme strouhaným sýrem, smíchaným se strouhankou. Pokapeme rozehřátým máslem, vložíme do rozehřáté trouby a při 180-210°C pečeme zhruba 25 minut. Na hotovém pokrmu se z roztaveného sýra vytvoří zlatavá křupavá krusta. Před podáváním zdobíme plátky rajčat a petrželkou.  

 

Přílohy:

Vařené, šťouchané nebo pečené brambory, pečivo, zeleninové saláty
 

celková doba přípravy cca 40 minut

4 porce