Dušené vepřové maso po selsku

25.08.2011 14:51

Suroviny:

600 g plátků vepřového masa z krkovice – 4 ks

70 g uzené slaniny

1 velká cibule

50 g sádla

8 středně velkých syrových brambor

mletá paprika

vývar

mletý pepř

sůl

2 čerstvé papriky

 

Postup:

Na sádle necháme vylít na kostičky nakrájenou slaninu, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a usmažíme ji do světle hnědého zabarvení. Směs usmažené cibule a slaniny natřeme na naklepané plátky masa, předem osolené a opepřené. Maso na sebe naskládáme do kastrolu, přidáme na silnější plátky nakrájené syrové oloupané brambory, podlijeme vývarem a společně dusíme, až je vše měkké. Na talíř dáme nejprve brambory, na ně položíme maso, polijeme šťávou a obložíme nakrájenými čerstvými paprikami.

Celková doba přípravy 1 hodina

4 porce