Domácí tvarohová zmrzlina

15.05.2013 23:08

 

Suroviny:

200 ml kysané smetany

250 g měkkého tvarohu

7 polévkových lžic moučkového cukru

1 ledové kaštany – čokoláda

1 lžička kakaa

50 g ztuženého tuku

Na ozdobení:

ovoce, šlehačka, oplatky

2 umělohmotná plata na vejce

 

Postup:

Nejprve dobře vymyjeme a vysušíme umělohmotná plata na vajíčka.

Z tvarohu, smetany a cukru vyšleháme v míse hladkou hmotu. Ve vodní lázni rozpustíme ledové kaštany, ztužený tuk a kakao. Když se vše rozpustí, mícháme tak dlouho, až se všechny suroviny pěkně spojí a hmota trochu prochladne.

Do každého důlku pro vajíčka v platu nalijeme 1 polévkovou lžíci rozehřáté čokoládové hmoty a 2 polévkové lžíce tvarohového krému. Potom necháme v mrazáku několik hodin ztuhnout. Zmrzlé „bábovičky“ jdou velice dobře vyklopit a před podáváním je můžeme ozdobit ovocem, šlehačkou či oplatkou. To už záleží na fantazii každého.

 

Celková doba přípravy 15 minut + doba potřebné k mražení

20 ks