Červené zelí lahůdkové

14.11.2013 22:51

Suroviny:

cca 1 kg nakrouhaného červeného hlávkového zelí

2 oloupaná jablka

1 lžíce oleje

1 cibule

1 stroužek česneku

špetka kmínu

5 lžic vinného octa

3 lžíce vody

2 lžíce cukru

3 jalovčinky

sůl

 

Postup:

Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, potom přidáme nakrouhané zelí, na plátky nakrájená oloupaná jablka a česnek, ocet, kmín, vodu, cukr, jalovčinky a sůl. Promícháme a pod poklicí dusíme, dokud zelí není měkké. Zelí nezahušťujeme, jen šťávu, kterou pustí, vydusíme.

Podáváme zejména k drůbeži, vepřové pečeni, klobásám, zvěřině apod.

 

Celková doba přípravy cca 1 hodinu

6 porcí