Černá ředkev s náplní

13.06.2013 08:04

Suroviny:

 

2 středně veliké černé ředkve

1 cibule

2 stroužky česneku

150 g měkkého tvarohu nebo tvarohového sýra

100 g taveného smetanového sýra

několik lžic zakysané smetany nebo bílého jogurtu

petrželka

sůl

 

Postup:

 

Ředkve dobře opláchneme, odkrojíme drobné kořínky a osušíme je. Položíme je hlavním kořenem nahoru a asi v jedné třetině je vodorovně překrojíme. Lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek ředkve a najemno jej nakrájíme a spolu s nakrájenou cibulí, česnekem a petrželkou přidáme k utřenému tvarohu se sýrem. Osolíme, promícháme a přidáme smetanu nebo bílý jogurt. Smetanu přidáváme postupně, aby náplň nebyla příliš řídká. Touto pomazánkou naplníme připravené vydlabané ředkve.

Plněné ředkve jsou výbornou lehkou a zdravou večeří.

 

Příloha: tmavý chléb nebo celozrnné pečivo

 

Doba přípravy: 20 minut

2 porce