Bezinkový likér

13.10.2011 22:28

Suroviny:

2 kg bobulí bezinek

900 g cukru krupice

2 vanilkové cukry

100 ml silné instantní kávy

500 ml rumu

1 litr vody

 

Postup:

Očištěné, omyté a osušené bobule bezinek nasypeme do větší nádoby. Zalijeme 1 l vody a pod poklicí přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Rozvařenou směs necháme prochladnout a poté ji přecedíme přes plátno. Vykapanou šťávu nalijeme zpět do nádoby, přidáme cukr a za občasného míchání přivedeme k varu. Pomalu vaříme ještě 5 minut. Pak přidáme vanilkový cukr a opět 2 minuty povaříme. Nakonec přilijeme silnou instantní kávu a dále nevaříme.

Do úplně studené směsi přidáme rum, promícháme a nalijeme do lahví. Uložíme v chladu a temnu.